Boddan Cyclingproject

Jag startade inför 2014 ett projekt vid namn: Boddan Cycling Project. Där dels en sak är att synas på svenska tävlingar i MTB och Cyclocross, även lite Velodrom. Detta i en egen tröja, ett eget lag, egna sammarbetpartners, bygga ett lag inte bara på idrottsliga prestationer.
Målsättningen är utöver de resultatmål som är uppsatt inför 2014, även att främja cykelsporten. Här börjar jag lokalt, Värnamo cykelklubb. Klubben jag växte upp i, klubben jag har tävlat för under lång tid blir nu klubben för detta laget.

Jag vill vara en förebild och främja klubbens verksamhet dels genom idiellt engagemang och utveckla de som är på väg upp, de med drivet, att ta tillvara på detta genom att köra förläsningskvällar, mekkvällar och deltaga på träningar där jag hjälper till med den kunskap som jag har.

Att i största möjliga utsträckning ge överflödet av material som kan vara till användning för nya ungdommar, såsom kläder, hjälmar, glasögon och sådant som är till nytta som kräver viss investering utöver cykel. Detta möjliggör att fler kan prova och verkligen få upp ögonen för cykling.

Att vara en ambassadör för de varumärken och produkter som sammarbetpartners hjälper till med.

Att lägga tid och kraft att synas i media på bästa och mest positiva vis.

Att lokalt vara förknippad med just de varumärken som används och förmedla dess goda egenskaper.

Att ett lag vars medlemmar verkligen ska arbeta aktivt mot den klubb som ligger till grund, detta är viktigt för främjandet av cykelsporten. Utan lokalt engagemang hämmas utvecklingen av nya utövare.

Läs mer!